Avantgarden Sibiu este poziţionat în apropiere de parcul de retail Sibiu Shopping City şi se va întinde, în primă fază, pe o suprafaţă de 10 hectare. Proiectul prevede construirea a 1.600 de locuinţe - garsoniere, apartamente cu 2 sau 3 camere - în clădiri cu 8 etaje (P+8).

"Vom construi clădire cu clădire, iar un bloc cuprinde 80-90 de apartamente. Timpul alocat finalizării unui bloc este de un an, astfel că prima clădire va fi complet finalizată în luna august 2014. Cifra de afaceri pe care o estimăm că o vom obţine din vânzarea tuturor locuinţelor este de 67 milioane de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dana Stemate, directorul de marketing al dezvoltatorului.

Ea a precizat că în funcţie de cererea de locuinţe, compania ar putea să extindă proiectul, prin achiziţia de teren adiacent celui pe care l-a cumpărat deja.

Locuinţele au preţuri care pornesc de la 28.000 de euro pentru o garsonieră, 37.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi de 49.000 de euro pentru trei camere.

Proiectul va fi dezvoltat cu surse proprii ale companiei. Maurer este o societate cu capital privat german care şi-a început activitatea în construcţii imobilare în anul 2006. Primul proiect imobiliar a fost realizat în Cluj şi cuprinde 29 de apartamente. Compania are în derulare un proiect la Braşov, similar cu cel pe care intenţionează să îl construiască în Sibiu. Proiectul din Braşov prevede construcţia a 1.800 de locuinţe, din care aproape 1.300 au fost deja vândute. (sursa: economica.net)