Dezvoltarea mallului cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 de metri pătraţi a fost finanţată în 2008 cu 234 mil. euro de germanii de la Hypo Real Estate, bancă intrată în portofoliul statului german ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat la debutul crizei financiare, iar în luna mai 2014 acest împrumut ar urma să ajungă la maturitate.

 

Pentru refinanţarea creditului, AFI a convins, potrivit informaţiilor ZF, băncile Erste Group, Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România să se alăture germanilor de la Pfandriefbank într-un consorţiu, iar contractul final urmează să fie semnat în următoarele săptămâni.

 

„Suntem în discuţii cu reprezentanţii Cotroceni Park (firma în portofoliul căreia se află mallul - n.red.) şi suntem interesaţi să intensificăm cooperarea cu ei“, afirmă reprezentanţii grupului Erste. Raiffeisen, pe de altă parte, a finanţat în urmă cu un an cu 30 mil. euro şi dezvoltarea proiectului AFI Palace Ploieşti, inaugurat în toamna lui 2013.

 

 

Mallul AFI Cotroceni este evaluat la 375 mil. euro şi a avut anul trecut un venit operaţional net de 28,7 mil. euro. (sursa: zf.ro)