Avansul lucrărilor de construcţii (serie brută) a fost determinat de creşterea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente, cu 12,7%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 8,2%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,7%, respectiv cu 0,1%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,9%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi a lucrărilor de reparaţii capitale, care au avansat cu 17,3%, respectiv cu 1,4%. La lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere cu 2,5%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 18,3%, construcţiile inginereşti cu 5,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,1%.

 

În luna martie, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 0,3%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 17,6%, respectiv cu 1,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 17,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 11,1%. Au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 7,7%, respectiv cu 4,0%.

 

Ca serie ajustată, lucrările de construcţii s-au redus cu 1,9% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent pe fondul scăderii lucrărilor de reparaţii capitale cu 20,5% şi a lucrărilor de construcţii noi, cu 5,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 22,7%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,4%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 7,1%, respectiv cu 0,8%.

 

Faţă de februarie 2016, lucrările de construcţii au crescut, ca serie brută, cu 39%, pe fondul unui avans semnificativ al lucrărilor de reparaţii capitale (plus 67,2%), a celor de întreţinere şi reparaţii curente cu 45,6% şi lucrărilor de construcţii noi cu 32,5%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 63,6%, clădirile rezidenţiale cu 39,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,0%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus cu 1,5% în martie, faţă de februarie, în condiţiile în care lucrările de reparaţii capitale s-au redus cu 7,1% iar lucrările de construcţii noi cu 3,8%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 3,8%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale cu 26,6%, respectiv cu 6%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 9,5%.   (sursa: bursa.ro)