Majorarea de capital a fost efectuată prin transformarea în acțiuni a unor creanțe aparținând unor acționari ai firmei, respectiv Novo Park, Novo Park 2 și West Gate.

 

În urma majorării în sumă de 48,495 milioane de lei, capitalul firmei Novo Park Trei este de 48,498 milioane de lei, potrivit unei hotărâri a acționarilor de la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Acționarii firmei sunt compania Wardino Management Limited, cu o participație de 0,0045%, West Gate – 32,99%, Novo Park Doi – 36,29% și Novo Park - 30,7%.

 

Liviu Tudor deține complexurile de birouri Novo Park din Pipera și West Gate din Militari, cu o suprafață totală de 150.000 de metri pătrați, și este cel mai mare proprietar român de spații de birouri din România.

 

Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 metri pătrați închiriabili, și cuprinde 1.100 de locuri de parcare.  Complexul de birouri a obținut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi, cu ratingul Very Good.

 

Printre chiriașii Novo Park se numără Hewlett-Packard (HP), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.

 

Pentru anul viitor, omul de afaceri a anunțat că vrea să mai extindă cu câte 15.000 metri pătrați (o clădire pentru 1.500 de persoane) cele două parcuri. Extinderea va implica circa 20-30 de milioane de euro și va fi efectuată pe baza cererilor venite din partea chiriașilor existenți.

Tudor concurează pe piața spațiilor de birouri din București cu Globalworth, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, cu austriecii de la Immofinanz și CA Immo și cu gigantul suedez Skanska. (sursa: profit.ro)