Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de afaceri Novo Park din Pipera şi West Gate din Militari, proiecte cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 150.000 de metri pătraţi, spune că personalul calificat şi nivelul de salarizare competitiv transformă România în principala ţintă de investiţii din regiune.

„Consider că după criză trebuie să fii ca investitor în România deoarece aici va fi enorm de construit. Cred că Polonia va fi din ce în ce mai neatractivă, în condiţiile în care gap-ul (diferenţa – n.red.) lor faţă de Occident s-a redus spectaculos în comparaţie cu restul ţărilor din estul Europei, iar următoarea ţară ca dimensiune este România, unde cred că va urma un nou trend al birourilor“, a declarat el pentru ZF.

Până în urmă cu patru-cinci ani, Liviu Tudor era un personaj extrem de discret cu care nu existau poze în presa de business. Îşi conducea afacerile din sediul de la Marriott, unde lucrează şi în prezent, deşi ajunsese deja cel mai mare proprietar român de birouri.

Între timp, în cele 12 clădiri construite de el au ajuns să lucreze aproape 20.000 de angajaţi ai unor companii exclusiv multinaţionale. A văzut transformarea zonei Pipera de la stadiul de „bulevardul electronicii şi IT-ului“ la actualul „La Defense“ din Bucureşti şi spune că mai are 105.000 de metri pătraţi de spaţii pe care poate dezvolta clădiri de birouri, un sector în care a investit până în prezent 300 mil. euro. „Baza a fost tot timpul creditul“, spune omul de afaceri.  „Dezvoltarea se face fie cu ajutorul băncii, fie cu cel al unui fond specializat. Noi am lucrat cel mai mult cu Alpha Bank, care pentru noi au fost banca aproape exclusivă.“

El vrea acum să transforme afacerea de familie într-o corporaţie, spune ZF. (sursa: zf.ro)