Acesta va avea o suprafață de aproximativ 12.500 metri pătrați dedicați clădirii de birouri și 2.400 metri pătrați pentru un nou magazin Lidl.

 

„Este un proiect inovator și complex, prin folosirea unora dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul construcțiilor. Ansamblul de clădiri care acomodează atât sediul nou de birouri, cât și un magazin, este proiectat și certificat pentru a fi cât mai eco-friendly. Pe lângă utilizarea unor materiale de construcții ecologice sau chiar naturale ori reciclate, procesul de execuție în sine este, de asemenea, în conformitate cu normele cele mai ridicate de protecție a mediului. Continuăm astfel demersul nostru spre sustenabilitate, printr-o dezvoltare imobiliară durabilă”, a declarat Ionuț Vasiu, Directorul Departamentului Central Imobiliare Lidl România.

 

În cadrul procesului de execuție, realizat de Skanska România, vor fi implementate tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalații de încălzire ce utilizează energia geotermală. Vor fi încorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solară și, tot în vederea  economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe bază de LED-uri.

 

Un element special pentru clădirile de birouri va fi prezența surselor de încărcare pentru mașinile electrice.

 

“Această colaborare reprezintă o oportunitate semnificativă pentru divizia de construcții Skanska în România. Chiar dacă suntem un jucător tânăr pe piața românească, avem o filosofie de afaceri solidă la nivel global, fiind în același timp atenți la contextul local. Skanska și Lidl împărtășesc aceeași viziune asupra durabilității, sănătății, siguranței și eticii și suntem încrezători că acest proiect va fi unul de referință pentru ambele companii.", a declarat Richard Burleigh, Președintele Skanska Construction România și Ungaria.

 

Lucrările pentru noul sediu central au început din luna ianuarie 2016, având ca termen estimativ de finalizare luna mai a anului 2017.

 

Lidl numără în prezent o rețea națională de 193 unități. Retailerul este parte a grupului german Schwartz, care mai este prezent în România cu rețeaua de hipermarketuri Kaufland.

 

Skanska România și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. (sursa: profit.ro)