Lidl, companie care a cumparat un teren in zona Pod Baneasa din Capitala in cursul anului 2014, pe care si-a anuntat intentia de a dezvolta un sediu propriu verde si un magazin Concept Store unic in Romania. Cladirea de birouri ar urma sa beneficieze de incadrarea in categoria BREEAM Excelent.

 

Constructorul proiectului ar urma sa fie Skanska, aceasta fiind prima lucrare pe zona de constructii la nivel local, compania avand doua divizii – una de dezvoltare imobiliara si alta de constructii.

 

In toamna anului 2014, presa locala scria despre cladirea fabricii de paine Baneasa care a fost doborata de buldozere si excavatoare pentru a face loc unei cladiri de birouri si unui magazin pe care retailerul german Lidl ar urma sa le ridice pe un sfert din cele 5 hectare ale fabricii din nordul Capitalei.

 

Conform datelor obtinute la acea vreme, ar fi vorba despre 12.000 de metri patrati, suprafata evaluata la acea vreme la circa 4 milioane de euro.

 

Lidl isi desfasoara in momentul de fata activitatea in cladirea Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei, avand sediul social inregistrat in comuna Aricestii-Rahtivani din judetul Prahova.

 

Retailerul Lidl a incheiat anul 2015 cu 192 de spatii comerciale la nivel national, ultimul magazin fiind deschis in Suceava. (sursa: wall-street.ro)