Anterior, el a lucrat pentru Colliers International, o alta companie de consultanta imobiliara din Romania, in cadrul departamentului de servicii corporative.

 

La JLL, Opait va fi responsabil cu dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung cu principalii actori din piata imobiliara (propietari, chiriasi, investitori), cu accent pe zonele de birouri si industrial.

 

Viorel este absolvent al Academiei de Studii Economice, cu o experienta de peste 10 ani in piata imobiliara, avand in portofoliu peste 100 de tranzactii incheiate cu succes, care insumeaza peste 500.000 mp de spatii tranzactionati. Numele sau este legat de multe tranzactii de referinta din piata  precum vanzarea A1 Business Park, consolidarea birourilor Vodafone, ING Bank sau Microsoft.

 

“Dupa un an 2014 bun pentru JLL, in 2015 ne vom consolida echipa de specialisti, urmand sa anuntam noi seniori in cadrul companiei”, spune Marius Scuta, national director la JLL.

 

In ceea ce priveste piata imobiliara in 2015, Viorel Opait mentioneaza: ”Vom asista la dezvoltarea unor noi poluri de birouri, ca parte a provocarii de a echilibra Bucurestiul din punct de vedere urbanistic si al traficului, bazata si pe o cerere crescuta in ultimii doi ani in principal din domeniul IT si outsourcing pentru spatii mai flexibile si mai usor accesibilile pentru angajatii lor. O consecinta a acestei oferte noi de spatii va fi, de asemenea, cresterea tranzactiilor de investment, sustinuta si de un interes crescut al investitorilor pentru Romania, perceput inca de anul trecut. Pe zona industriala, am asistat anul trecut la intrarea unor noi jucatori, dovada a potentialului acestui segment. Producatorii de subansamble auto vor investi in continuare in cresterea capacitatilor din Romania in noul cadru politico-economic stabil, cerere care se va regasi in viitoare trazactii in principale orase din tara”. (Sursa: dailybusiness.ro)