„In prezent, Romania este interesanta pentru investitorii care se uita catre Europa Centrala si de Est, in special prin prisma proiectelor de birouri de clasa A. Estimam ca acest interes se va accentua in perioada urmatoare, in special anul urmator, odata ce finantarea va deveni mai accesibila, iar trendul este valabil atat pentru investitorii deja existenti pe piata din Romania, cat si pentru cei noi”, a declarat Iorgu.

Managerul CBRE a mentionat ca firma pe care o conduce se concentreaza pe atragerea de investitori noi, fonduri de investitii care nu s-au uitat pana in acest moment la Romania, fie ca, in 2008, discutam despre o piata supraincalzita, fie din cauza chiriilor din perioada 2008-2009.

„In prezent, insa, piata de birouri inregistreaza un trend sustenabil, astfel ca proiectele office din Romania au inceput sa devina la fel de atractive ca cele din Cehia sau Polonia, avand chiriasi companii internationale de top”, a adaugat Razvan Iorgu.

In prima parte a anului, pe segmentul spatiilor de birouri, chiria prime s-a stabilizat in jurul valorii de 18 euro/mp/luna, insa, incepand cu al doilea semestru al anului, nivelul acesteia ar putea inregistra o usoara crestere, in special datorita trendului descendent al ratei de neocupare in centrul de afaceri al Capitalei.

„Piata imobiliara a cunoscut un usor avans in prima jumatate a acestui an, alimentat in principal de sectorul de spatii de birouri, unde s-a inregistrat cea mai intensa activitate din piata, in special in primele trei luni ale anului. In urma unor cresteri constante, stocul modern de spatii de birouri din Bucuresti a ajuns, la sfarsitul lunii martie, la totalul de 2,28 milioane de metri patrati, iar 48% din suprafata totala care va fi livrata in acest an a fost pre-inchiriata in aceasta perioada”, a mai spus Iorgu.  (sursa: wall-street.ro)