Ion Catutoiu , fondatorul RealTime, a preluat functia de country manager al filialei din Romania, asumandu-si planurile de expansiune ale companiei in directia dezvoltarii de proiecte medii rezidentiale, precum si in zona de achizitii comerciale.

Odata cu aceasta mutare, grupul Volumetric spune ca intentioneaza sa valorifice intens oportunitatile de dezvoltare identificate in Romania, cu atat mai mult cu cat "nisele de piata pe care opereaza se afla pe un trend ascendent". In prezent, pe segmentul rezidential, Volumetric are in constructie proiectul Ficusului Rezidential, un condominium exclusivist situat langa Parcul Herastrau. Ficusului Rezidential cuprinde 12 unitati de 2,3, 4 camere si un penthouse.

 

Dan Flesariu, fostul sef al Volumetric Romania, a parasit compania la finalul anului trecut. Cristina Rosca va ocupa functia de director general al RealTime, dupa numirea lui Ion Catutoiu la conducerea Volumetric Romania.

 

Volumetric a mai dezvoltat in Romania proiectul Privilegio Brasov, construit in plina criza. Cele 156 de unitati locative si spatiile comerciale de circa 1.300 mp din Privilegio Brasov au fost vandute in proportie de 98%. Tot in Brasov, in 2013, Volumetric a construit un magazin Billa, pe care ulterior l-a vandut in 2014. Directiile de dezvoltare ale Volumetric pentru perioada imediat urmatoare vizeaza realizarea de proiecte rezidentiale medii in zona centrala si de nord a Bucurestiului, atat in nume propriu, cat si in parteneriat cu alti investitori si dezvoltatori interesati de piata locala.

 

Volumetric detine in portofoliu terenuri pentru dezvoltari rezidentiale si comerciale in Bucuresti, Brasov si Pitesti. Grup Volumetric este o companie cu sediul central in Barcelona, avand subsidiare in Polonia, Ungaria si Romania. (sursa: wall-street.ro)