In primele sapte luni ale anului trecut, investitiile straine au fost de 1,97 miliarde euro, potrivit calculelor News.ro, pe baza seriilor revizuite ale BNR.

 

"Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 2.339 milioane euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 2.060 milioane euro, iar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta de 279 milioane euro", a precizat BNR.

 

Potrivit seriilor lunare publicate de banca centrala, investitiile straine au fost de 100,5 milioane euro in ianuarie, de 219,2 milioane euro in februarie, 534,6 milioane euro in martie, 253,1 milioane euro in aprilie, 555,6 milioane euro in luna mai si 373,4 milioane euro in iunie.

 

Astfel, in iulie, valoarea investitiilor straine directe a fost de circa 302 milioane euro, arata calculele News.ro. De obicei, cifrele sunt revizuite, uneori chiar semnificativ, in lunile urmatoare de catre banca centrala.

 

Anul trecut, investitiile straine directe in Romania au crescut cu 25%, pana la putin peste 3 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro in 2014.

Investitiile straine directe sunt considerate cele mai benefice investitii realizate de companii straine intr-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung si au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei s salariilor. (Sursa: wall-street.ro)