Investițiile în capitaluri proprii, inclusiv profitul reinvestit, au totalizat 1,258 miliarde EUR la sfârșitul lunii martie a acestui an, în timp ce creditele intragrup au generat ieșiri nete în valoare de -183 milioane EUR.

Investițiile străine directe sunt considerate investițiile cele mai avantajoase realizate de companiile străine în economie, deoarece sunt realizate pe termen lung și au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei și a salariilor.

În 2016, investițiile străine directe în România au ajuns la 4,08 miliarde de euro, un nivel record în ultimii opt ani, acoperind integral deficitul de cont curent al României, estimat la 4,1 miliarde de euro anul trecut, potrivit datelor preliminare ale băncii centrale.

Românii care lucrează în străinătate au trimis 17,3 miliarde de euro în țară în perioada 2009-2014, mai mult decât totalul investițiilor străine directe în România în această perioadă, care au totalizat 15 miliarde de euro. Investiția străină directă a depășit sumele trimise țării de către diaspora românească abia în 2015. (sursa: news.ro)