Sectorul construcţiilor a atras 17,5% din totalul investiţiilor iar agricultura 6,1%.

 

Investiţiile în lucrări de construcţii noi s-au majorat cu 9,3% iar cele în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%.

 

Comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, ponderea investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi a crescut cu 0,3 puncte procentuale în timp ce ponderea investiţiilor nete în alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte procentuale.

 

În trimestrul doi, investiţiile nete realizate în economie s-au cifrat la 15,01 miliarde de lei, în creştere cu 6,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Investiţiile în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au urcat cu 10,2% iar fondurile investite în lucrări de construcţii noi au crescut cu 5,7%.

 

'Comparativ cu trimestrul II 2014, în trimestrul II 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 1,5 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi şi alte cheltuieli a scăzut cu 1,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,3 puncte procentuale', se precizează în comunicatul INS. (sursa: capital.ro)