Aceste evolutii reflecta persistenta unui climat investitional dificil in Romania. Daca ar fi sa luam aceste investitii pe capitole, am observa ca de pilda turismul a fost un domeniu total inchis investitorilor straini, care au alocat in hoteluri si restaurante la sub 1% din soldul total investitii in economia romaneasca.

Potrivit comunicatului de miercuri al BNR, turismul a fost pe minus in primele 7 luni cu circa 245 de milioane de euro fata de deficitul de 139 de mil. euro in primele 7 luni de anul trecut. 

"Asta pentru cei care caineaza sectorul bancar sau siderurgic ca l-am privatizat cu investitori straini. N-au decat sa se uite ce am facut cu sectorul turismului, care a fost inchis investitorilor straini", a explicat la un seminar economistul sef al BNR, Valentin Lazea.

 

El a aratat ca astfel se explica si deficitul de balanta din cazul sectorului turism, unde banii platiti de romani pentru vacantele in strainatate depasesc cu mult incasarile de la strainii care vin in sejururi in Romania. (sursa: hotnews.ro)