"Pe elemente de structură (serie brută — n. r.) au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 15,8%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 15,5%, construcțiile inginerești cu 10,8% și la clădirile rezidențiale cu 5%', se precizează în comunicatul INS.

 

În schimb, în iulie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%.

 

Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 3,3%, și a lucrărilor de construcții noi, cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,3%.

 

"Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel (serie brută — n. r.): la lucrările de reparații capitale cu 21,8%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,1% și lucrările de construcții noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 24,4%, la construcțiile inginerești cu 13,6% și la clădirile rezidențiale cu 5,4%", reiese din datele INS. (sursa: curierulnational.ro)