Astfel, ca serie brută, pe elemente de structură au avut loc creşteri de 22,6% la lucrările de reparaţii capitale şi de 17,5% la lucrările de construcţii noi, în timp ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,5%.

 

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi cele nerezidenţiale înregistrat creştere, cu 53,9%, respectiv cu 27,7%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 6%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au fost raportate creşteri pe toate elementele de structură astfel: lucrările de reparaţii capitale - 25,3%, lucrările de construcţii noi - 19,3% şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - 2,3%.

 

Pe obiecte de construcţii, ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la cele clădirile nerezidenţiale cu 47,6%, respectiv cu 29,3%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,8%.

 

Comparativ cu decembrie 2014, în ianuarie, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 70,9% ca serie brută şi cu 5,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. (sursa: mediafax.ro)