Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în mai 2015, faţă de luna precedentă, cu 2,8%.

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, respectiv cu 7%.

 

În primele cinci luni din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,2%, respectiv cu 10,8%.

 

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 19,9%, respectiv cu 12,5%. Clădirile rezidenţiale au rămas la acelaşi nivel faţă de luna precedentă.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat pe total o scădere cu 2,8%, evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,9%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,9%.

 

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 1,6%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 3,5%.

 

În mai 2015, comparativ cu mai 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 4,7%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,9%, la lucrările de reparaţii capitale cu 8,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 19,8% şi la construcţiile inginereşti cu 6,6%. La clădirile rezidenţiale, volumul a scăzut cu 17,5%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 21,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,1%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 21%, respectiv cu 1,6%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 10,4% în mai 2015, comparativ cu mai 2014.

 

În primele cinci luni din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,2%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 18,3%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,9%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 16,9%, clădirile nerezidenţiale cu 8,2% şi construcţiile inginereşti cu 9,4%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 21,9%, lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% fiecare.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 23,3%, clădirile nerezidenţiale cu 12,2% şi la construcţiile inginereşti cu 0,3%. (sursa: capital.ro)