'Pe elemente de structură (serie brută - n. r.) au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 15,8%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 15,5%, construcţiile inginereşti cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 5%', se precizează în comunicatul INS.

 

În schimb, în iulie 2015, faţă de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%. Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente, cu 3,3%, şi a lucrărilor de construcţii noi, cu 2,8%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10,3%.

 

Pe obiecte de construcţii, au scăzut construcţiile inginereşti cu 6%. Au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune în comunicat.

 

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.

 

'Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel (serie brută - n. r.): la lucrările de reparaţii capitale cu 21,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,1% şi lucrările de construcţii noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 24,4%, la construcţiile inginereşti cu 13,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 5,4%', reiese din datele INS. (sursa: capital.ro)