"Majorarea s-a datorat componentei sale de condiții curente. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 67,5, în creștere cu 5,9 puncte față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor s-a menținut la valoarea de 63,5", se arată în comunicat.

 

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru orizontul de 6 luni (valoare similară cu cea înregistrată în exercițiul anterior) și, respectiv, de 4,4650, în creștere ușoară față de exercițiul anterior.

 

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iulie 2016/iulie 2015) a înregistrat o valoare mediană de 1,25% (față de 0,25% în exercițiul anterior).

 

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 160 de membri. (sursa: AGERPRES)