Potrivit acesteia, Consiliul de Administraţie le propune acţionarilor o scadenţă de minim 5 ani pentru această emisiune, la o dobândă fixă de 5,50-7% pe an.

 

Fondurile atrase vor fi folosite pentru construcţia centrului urban Greenfield Plaza din cartierul Greenfield, ce va avea o suprafaţă totală de 10.400 mp, constând în centru spa, piscină, supermarket, zonă servicii şi sediu administrativ. Totodată, se vor aloca fonduri şi pentru infrastructura şi utilităţile aferente cartierului Greenfield, precum şi pentru eloborarea PUZ/PUD-urilor pentru etapele de dezvoltare aferente proiectelor următoare din cartier.

 

Mai mult, o fracţiune din valoarea atrasă va fi îndreptată şi către dezvoltarea fazei I a proiectului Barbu Văcărescu, iar o altă sumă va merge către restituirea parţială/totală a unor credite bancare ale companiei.

 

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, programată pentru data de 2 iunie, acţionarilor le este propusă şi împuternicirea CA de a determina dacă emisiunea de obligaţiuni va putea fi admisă la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, în funcţie de condiţiile de piaţă şi profilul investitorilor determinat în prospectul de emisiune, pe care îl va redacta, de asemenea, CA, dacă acţionarii aprobă acest punct.

 

Impact a început în luna iunie 2014 construcţia fazei a doua a proiectului Greenfield din pădurea Băneasa, constând în aproximativ 4.600 de apartamente, din care până la sfârşitul anului 2015 vor fi finalizate aproximativ 1.000 de unităţi.

 

 La finalul anului trecut, compania a contractat două împrumuturi, care totalizează 18 milioane de lei (4 milioane de euro), de la Banca Transilvania (TLV) pentru dezvoltarea proiectului Greenfield 2 şi pentru finanţarea TVA.

 

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cu o participaţie de 49,04% la finele anului trecut. În acţionariat se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (16,35%).

 

 În noiembrie, Gheorghe Iaciu spunea că are planuri să extindă afacerile prin investiţii în spaţii comerciale sau de birouri, pentru a-şi atinge potenţialul de dezvoltare. Domnia sa a precizat, atunci, că Impact vizează o altă majorare de capital până în vara lui 2015, comparabilă cu cea din 2014, în valoare de 80,13 milioane de lei.

 

Omul de afaceri preciza că nu exclude eventuale parteneriate pentru cooptarea altor acţionari în cadrul firmei şi a mai arătat că nu respinge ideea de a achiziţiona proiecte imobiliare.

 

La finalul lunii trecute, fondurile BlueMountain EM Limited şi BlueMountain Timberline Ltd au raportat o deţinere cumulată de 5,25% din "Impact Developer & Contractor" (IMP).

 

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie 2013, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi de Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat. (sursa: bursa.ro)