Impact a prezentat in cadrul intalnirii anuale cu analistii de pe piata de capital, hotararile luate in cadrul AGA din 16 septembrie referitoare la planul de dezvoltare pentru anii urmatori si rectificarea bugetului pentru semestrul al doilea din 2013:  

„Planul de dezvoltare pentru urmatorii cinci ani se deruleaza pe doua rute: lichidizarea activelor existente, cu preponderenta a terenurilor localizate in afara Bucurestiului, dupa o investitie minimala in planurile urbanistice si asigurarea retelelor de utilitati, respectiv construirea de apartamente in cartierul Greenfield situat langa padurea Baneasa, totalizand o suprafata construita de circa 105.000 mp, din care prima etapa va demara in noiembrie 2013 cu un proiect de 6.400 mp”, a precizat Lucian Claudiu Mateescu, director general al Impact Developer&Contractor.  

„Revizuirea bugetului pentru semestrul 2 din 2013 a avut ca principal scop atat bugetarea unor cheltuieli exceptionale, in valoare de 11 milioane lei, destinate stingerii unor litigii, cat si crearea premiselor pentru reluarea unui nou ciclu de productie”, a precizat Bogdan Geanta, directorul financiar al companiei.  

Pentru asigurarea finantarii necesare implementarii planului de dezvoltare, Impact si-a propus ca pana la finalul anului 2013 sa finalizeze prospectul pentru emisiunea de obligatiuni in valoare de 100 milioane lei, aprobata in AGA din septembrie 2013.  

Impact Developer & Contractor SA, infiintata in 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania, care a lansat conceptul de "ansamblu rezidential" in Romania, a dezvoltat pana in prezent 16 zone rezidentiale in 5 orase, de care beneficiaza peste 2 .200 de familii. Portofoliul Impact este completat cu 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, precum si de servicii de administrare complexe.

 

Ansamblul Rezidential Greenfield are, pana in prezent, cinci cartiere construite. (sursa: dailybusiness.ro)