Acest rezultat reprezinta 7,8% din veniturile totale din inchirieri ale grupului.

Rezultatele operatiunilor din Romania s-au ridicat la 8,5 milioane de euro in perioada mentionata, fata de 6,8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand 6,3% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group.

Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 88 de proprietati (17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 60 de proiecte in curs de analiza), cu o valoare de peste 1 miliard de euro (654,6 mil. euro – investitiile finalizate, 39,7 mil. euro – proiecte in curs de dezvoltare si 309,4 mil. euro – proiecte in curs de analiza).

Portofoliul curent de investitii este constituit din noua cladiri de birouri (13,4% din totalul portofoliului de cladiri de birouri), cinci proprietati in zona de retail (9,1% din intregul portofoliu de retail) si trei centre logistice (3,2% din intregul portofoliu de logistica).

Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri din Capitală, cu un portofoliu de peste 200.000 de metri pătraţi, iar una dintre cele mai importante mişcări realizate în acest an a fost închirierea aproape integrală a clădirilor Bucharest Corpo­rate Center şi Global Business Center către IBM.

Immofinanz Group este una dintre cele mai importante companii de imobiliare listate din Europa si este inclusa in indicele ATX (Austrian Traded Index) al Bursei de Valori din Viena. Compania este, de asemenea, tranzactionata la Bursa de Valori din Varsovia. Portofoliul sau cuprinde peste 1.700 proprietati cu o valoare de piata de aproximativ 10,4 miliarde de euro. (sursa: dailybuisness.ro, zf.ro)