Austriecii au preluat Adama în două tranşe şi au plătit în total 100 de milioane de euro. Acum ei negociază vânzarea companiei cu mai mulţi investitori financiari, o decizie urmând a fi luată în următoarele luni, potrivit surselor citate.

 

Contactaţi, oficialii companiei au spus "Adama este specializată în segmentul rezidenţial, astfel că nu se încadrează în linia noastră principală de business pe termen mediu. Din acest motiv, analizăm alternativele."

 

Prin această tranzacţie Immofinanz ar urma să vândă circa 47 ha de terenuri, aproximativ 100 apartamente finalizate dar nevândute, precum şi platforma de business şi management a Adama.

 

Decizia Immofinanz de a vinde Adama vine în contextul în care compania a decis să îşi concentreze atenţia pe businessul său de bază, respectiv segmentele de birouri şi retail. Aceasta ar fi a doua tranzacţie majoră pentru Immofinanz, care la finalul lui 2015 a finalizat vânzarea portofoliului său logistic din mai multe ţări către Blackstone.

 

Immofinanz are un portofoliu evaluat la 907,7 milioane de euro în România, dintre care aproape 650 de milioane de euro sunt investiţii finalizate, 30 de milioane de euro sunt alocaţi pentru lucrări în dezvoltare, iar circa 230 de milioane de euro reprezintă proiectele aflate încă în stadiul de analiză. Birourile sunt sectorul principal către care Immofinanz îşi concentrează atenţia, compania având în total opt proiecte de birouri. (sursa: zf.ro)