„În portofoliul nostru ne-am dori să avem o clădire în CBD (central business district, principala zonă de afaceri a oraşului, respectiv Piaţa Victoriei - n.red.). Suntem deschişi pentru mai multe opţiuni, în funcţie de oportunităţi“, a declarat pentru ZF Sorin Vişoianu, country manager office & logistics pentru Ro­mânia şi Bulgaria al Immofinanz.

 

El nu a oferit detalii suplimentare cu privire la acest subiect, dar, potrivit informaţiilor ZF, Immofinanz a demarat deja discuţii pentru achiziţia unei clădiri în zona Piaţa Victoriei din Capitală, principala ţintă fiind imobilul Pre­mium Plaza aflat în portofoliul diviziei de real estate a grupului Volksbank. Premium Plaza este o clădire cu o suprafaţă închiriabilă de 8.600 mp finalizată în 2008, valoarea de piaţă a imobilului fiind de circa 25 mil. euro, potrivit esti­mărilor ZF.

 

Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, având o cotă de aproape 10% din piaţă, dar clădirile grupului sunt concentrate în zonele Băneasa şi Pipera, astfel că prin achiziţia unei clădiri în centrul oraşului austriecii s-ar putea adresa şi unei noi categorii de clienţi. (sursa: zf.ro)