Aceasta a fost cea mai mare infuzie realizată de un investitor străin în prima lună din 2016, po­trivit sursei citate.

 

În martie anul trecut, Im­mo­chan Ro­mâ­nia a deschis Coresi Mall în Braşov, în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro, iar la sfâr­şitul lui 2015 re­pre­zentanţii companiei spuneau că iau în considerare construirea pe plan local a unui nou centru comercial după acelaşi model.

 

Vânzările magazinelor din Coresi, cu excepţia hipermar­ketului Auchan, s-au ridicat în primele şase luni de funcţionare la circa 25 de milioane de euro. Tot în septembrie, Tatian Diaconu, cel care conduce operaţiunile locale ale Immochan, estima că veniturile din chirii ale Coresi vor depăşi 6 milioane de euro în primul an de la deschidere.

 

Immochan a cumpărat în urmă cu peste trei ani 100 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, iar un teren de 24 de hectare a fost în prima fază alocat centrului co­mercial Coresi, un proiect cu o su­prafaţă închi­riabilă de 45.000 de metri pătraţi. Pe restul te­renului, com­pania are în plan să dezvolte un ansamblu rezi­denţial cu 2.000 de apartamente. (Sursa: zf.ro)