HSBC Global Asset Management a fost inscrisa la cererea autoritatilor britanice in registrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

 

ASF a fost notificata in luna iunie de autoritatile britanice pentru piata financiara referitor la intentia HSBC Global Asset Management de a presta servicii pe teritoriul Romaniei, in baza liberei circulatii a serviciilor in UE, se arata intr-un raport al institutiei, citat de Mediafax.

 

Compania britanica va desfasura pe teritoriul Romaniei, conform notificarii din partea autoritatilor britanice, activitati de administrarea de portofolii individuale de investitii, inclusiv a celor detinute de fondurile de pensii, si activitatea de consultanta pentru investitii privind instrumentele enumerate in anexa I sectiunea C din Directiva 2004/39/CE, printre care valorile mobiliare, instrumentele pietei monetare, contracte de optiuni, la termen, swap si la termen pe rata dobanzii, precum si instrumente derivate pentru transferul riscului de credit, se arata in anuntul ASF.

 

De asemenea, HSBC Global Asset Management poate desfasura in Romania activitatea de pastrare si gestionare legata de titlurile de participare ale organismelor de plasament colectiv.

HSBC Global Asset Management este divizia de management de active a grupului financiar britanic HSBC.

 

Activele administrate de HSBC Global Asset Management totalizau 439,4 miliarde de dolari la sfarsitul lunii martie, cu afaceri semnificative in Europa, Asia-Pacific, America de Nord, America Latina si Orientul Mijlociu. (sursa: incont.ro)