„Pe 15 decembrie vrem să începem renovarea celor zece săli de conferinţă de la etajul unu, pe care le vom redeschide pe 1 martie, iar la finalul anului viitor avem în plan începerea renovării camerelor, care se va face treptat. Hotelul va fi deschis“, a declarat pentru ZF Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, care a preluat în acest an conducerea companiei ANA Hotels, ce ad­mi­nis­trează mai multe hoteluri în ţară. Ea a menţionat că procesul de renovare va dura doi-trei ani.

 

Întrebată de ZF de unde vor proveni banii pentru această investiţie, ea a precizat că vor fi surse proprii, dar şi credite, ANA Hotels având ca partener banca BRD încă de la preluarea hotelului în 2005. „De un an jumătate lucrăm deja la două camere model, după planurile unui arhitect din Londra. Vom renova complet toate camerele, de la covoare, mobilier, băi“. În ultimii ani au fost modernizate recepţia şi spaţiile de la parter ale hotelului de lux. Clădirea din apropierea Ateneului Român a fost construită în 1914, după planurile arhitectului francez Teophile Bradeau. Unitatea hotelieră a intrat sub umbrela lanţului internaţional Hilton Worldwide începând cu anul 1997. Omul de afaceri George Copos a cumpărat hotelul Athenee Palace în 2005, după ce în 1996 achiziţionase fostul hotel Flora  (actualul Crowne Plaza), iar în 2001 hotelul Europa de la mare.

 

Din noiembrie anul trecut la conducerea hote­lului se află Jan Thomsen, cu o ex­perienţă de peste 27 de ani în industria ho­telieră.

 

 

Pe piaţa de cinci stele din Capitală hotelul Athénée Palace Hilton concurează cu unităţile Radisson Blu (cel mai mare hotel din ţară), JW Marriott, InterCon­tinental, Marshal Garden Hotel, Premier Palace, hotelurile boutique Epoque Hotel, Grand Hotel Continental, Casa Capşa, Carol Parc. (sursa: zf.ro)