Portofoliul industrial cu o suprafata existenta totala de 45.000 mp, detinut initial de GE Capital Real Estate impreuna cu Helios Phoenix, a intrat anul trecut in proprietatea integrala a grupului Helios Phoenix, ca urmare a deciziei GE Real Estate de a se retrage din Europa de Est. Colliers International este property manager pentru cele doua parcuri logistice, dupa ce a castigat mandatul in a doua jumatate a anului 2011.

 

Olympian Park Brasov ofera 17.880 mp de spatii de depozitare de foarte buna calitate si este ocupat integral inca din toamna anului 2013. Printre chiriasii proiectului se numara Rolem (6.000 mp), Terwa (3.600 mp) si KHD (6.000 mp). Proiectul de 27.280 mp dezvoltat in Timisoara a fost livrat pe piata in trimestrul al doilea al anului 2011 si a atins in luna februarie a acestui an gradul de ocupare de 100%, dupa ce furnizorul de solutii pentru industria energetica AMSC a inchiriat un spatiu cu suprafata de 2.700 mp. Proiectul mai gazduieste producatorul de echipamente electronice TT Electronics (15.000 mp) si operatorul logistic KLG Europe (7.300 mp).

 

Ca urmare a cererii chiriasilor existenti, Helios Phoenix a decis extinderea parcului din Timisoara cu o unitate built-to-suit de 20.000 mp si intentioneaza sa extinda si parcul industrial din Brasov cu circa 5.000 mp. La Timisoara, lucrarile de constructie au inceput deja si vor fi finalizate in al doilea trimestru din 2015. "Platformele Olympian au fost bine primite de catre chiriasi, iar votul lor de incredere este demonstrat de decizia de a-si continua planurile de expansiune in cadrul dezvoltarilor companiei. In prezent, intentionam sa demaram proiecte in Cluj si Constanta si suntem pe cale sa ne repozitionam in Bucuresti dupa vanzarea Innovation Business Park", a declarat Athos Myrianthous, development director in cadrul grupului Helios Phoenix.

 

Grupul Phoenix activeaza in domeniul dezvoltarii imobiliare inca de la sfarsitul anilor 1990, prin proiectele derulate in Grecia si Cipru. In 2003, grupul a luat decizia strategica de a intra pe piata imobiliara din Romania, astfel fiind infiintata Phoenix Real Estates la Bucuresti, ca vehicul pentru oportunitatile de dezvoltare de pe piata din Romania si din intreaga regiune.

 

In 2005 a fost creat Helios Phoenix, un joint venture intre Helios Properties UK si Grupul Phoenix, cu scopul de a da startul dezvoltarilor industriale in regiune. Acest joint venture a intrat ulterior in asociere cu GE Real Estate, Cal Est si CBRE Investors pentru dezvoltarea de facilitati logistice si industriale in Europa de Est. Pana in prezent, compania a dezvoltat si vandut cu succes Phoenix Business Park, Mercury Business Park, Otopeni Airport Park si Innovations Business Park. (sursa: wall-street.ro)