Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Iulius Mall Timișoara, compania Iulius va demara în această primăvară lucrările de construcție la trei noi clădiri de birouri clasa A din proiectul multifuncțional Openville Timișoara, situat în apropierea Iulius Mall.

Cele trei imobile, care vor fi dezvoltate sub brandul United Business Center (UBC), însumează o suprafață de 73.000 metri pătrați și vor fi livrate pe piață într-un termen cuprins între 12 și 18 luni, scrie News.ro.

În total, ansamblul Openville Timișoara va include șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de peste 130.000 metri pătrați.

”Openville va fi un centru urban activ, care va crea o experiență unică în regiune: va reprezenta cel mai bun loc din oraș în care să lucrezi și o destinație aparte de socializare și relaxare, unde te poți recrea, fie la cumpărături, restaurante și cafenele, fie în aer liber, în parcul de 55.000 mp. Aceste trei clădiri de birouri noi, cu termen de livrare între 12 și 18 luni, împreună cu UBC 2, inaugurată în luna ianuarie, și UBC 1, care urmează a fi finalizată în această vară, reprezintă prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville și vor forma principalul centru de business din vestul țării”, a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei Iulius.

Cele trei imobile office, printre care se numără și cea mai înaltă clădire din România, de 155 metri, urmează a fi construite după normele LEED.

Tot în acest an, vor fi demarate lucrările de extindere a Iulius Mall Timișoara cu o suprafață de 60.000 metri pătrați de retail, ajungându-se la un total de 131.000 metri pătrați închiriabili. Pe acest segment, Openville va include 430 de magazine, restaurante și cafenele tematice, cinema multiplex, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă și alte opțiuni pentru petrecerea timpului liber.

În plus, va fi construit și un parc suspendat cu spațiu verde de peste 55.000 mp și 4.050 de locuri de parcare, subterane și supraetajate.

În luna ianuarie, compania Iulius a inaugurat prima clădire de birouri clasa A din cele șapte pe care le va include ansamblul Openville. UBC 2, de 18.000 metri pătrați, este închiriată integral de companii precum Ness Digital Engineering, Autoliv România, PwC România, Bitdefender și policlinica Regina Maria.

În paralel, continuă lucrările la UBC 1, clădirea de 13.000 metri pătrați care va fi livrată în luna iunie. Furnizorul internațional de servicii IT Atos a închiriat în această clădire 6.000 metri pătrați.

Investiția totală se ridică la peste 220 de milioane de euro. (sursa: profit.ro)