Birourile D'OR sunt compuse din trei clădiri: o clădire cu o valoare istorică care va fi restaurată, o clădire multifuncțională, pavilionul și o clădire de birouri de clasa A. Această construcție va fi distribuită pe nouă nivele de 600 mp fiecare și va cuprinde 90 de locuri de parcare subterane.

“Am căutat o clădire iconică într-o locație centrală, care este ușor accesibilă cu metroul și care să ne ofere suficient spațiu pentru șase săli de clasă de ultimă generație, precum și un mic complex multifuncțional pentru bibliotecă și activitățile noastre culturale, precum expozițiile sau proiecțiile de filme. Suntem încrezători că am găsit acest spațiu și îi așteptăm de anul viitor, cu drag, pe toți prietenii noștri, precum și pe noii doritori interesați de limba germană și de viața culturală și socială a Germaniei, în noul institute”, a declarat Dr. Evelin Hust, Directorul Insitutului Goethe București.

“ Suntem onorați să găzduim Goethe Institut în noul nostru proiect de birouri boutique, D’OR, și suntem încrezători că acest parteneriat va fi reciproc avantajos: pe de o parte, D’OR creează un mediu de socializare vibrant nu numai între chiriașii cladirii, dar și pentru vizitatorii acestora, iar pe de altă parte, Institutul va deschide proiectul către oraș și către comunitate. Clădirea este perfectă și pentru activități de servicii -  avocatură, consultanță etc. -, atât din punctul de vedere al poziției și vizibilității, cât și al execuției ireproșabile pe care ne-o propunem”, au adăugat reprezentanții Primavera Development.

Procesul de construcție a acordat o importanță deosebită principiilor durabilității și eficienței energetice (clădirea fiind certificată BREEAM), precum și elementelor de raționalitate și flexibilitate ale designului interior.

Tranzacția a fost intermediată de divizia de birouri a lui Knight Frank România. (sursa: incomemagazine.ro)