Acordul semnat recent reprezintă cel mai mare contract nou de închiriere din acest an pe piața imobiliară de birouri din România. eMAG va beneficia de un spațiu de 10.000 mp și de serviciul de amenajare extins oferit de divizia Workplaces a Globalworth. Până acum, Globalworth a oferit partenerilor din portofoliu peste 250.000 mp de spații de birouri amenajate la cel mai înalt nivel de calitate, respectând fidel nevoile funcționale și de design ale clienților săi.

Globalworth Square face parte din districtul Globalworth și are o suprafață închiriabilă totală de 29.000 mp, distribuită pe 3 niveluri subterane, parter și 15 etaje superioare, plus 1 nivel tehnologic cu o suprafață de 2.130 mp.
După încheierea noului acord dintre eMAG și Globalworth, clădirea de referință din nordul capitalei a atins un grad de ocupare de 100%.


„eMAG este unul dintre cei mai mari jucători din domeniul comerțului electronic și o companie în continuă expansiune, care a deschis noi verticale de business, de la livrări de alimente sau livrări de la restaurante până la marketplace pentru vânzarea de telefoane recondiționate. Primirea lor în comunitatea noastră de afaceri este o sursă de inspirație pe foarte multe planuri. Așteptăm cu nerăbdare aceasta perioada noua și incitanta împreună în care să contribuim la creșterea lor fulminantă”, a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth Romania.


„eMAG a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani în care a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Ne dorim ce e mai bun pentru colegii noștri și, pe baza opiniilor lor exprimate în sondajele interne, știm că aceasta este o schimbare dorită de toată lumea. Suntem încântați să ne stabilim sediul entral într-o clădire ultramodernă, cu standarde înalte de sustenabilitate. Vom continua povestea și modul nostru hibrid de lucru într-un spațiu primitor și inspirațional, în care colegii noștri se vor simți bine să lucreze. Noul spațiu va beneficia de soluții premium de amenajare care să reflecte personalitatea și modul nostru de a realiza proiecte de impact”, a spus Cosmin Dodoc, VP People and Organization la eMAG.

Tranzacția a fost facilitată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, reprezentată în tranzacție de Monica Vasile și Eduard Turcoman, ambii directori ai agenției.

„Suntem încântați și onorați să fim implicați într-o nouă tranzacție importantă de închiriere pentru piața din București. Activitatea pe piața de birouri rămâne una puternică, deoarece multe companii continuă să își determine nevoile în privința spațiilor de birouri și să vrea să îmbunătățească experiența la locul de muncă a angajaților lor”, au adăugat Monica Vasile & Eduard Turcoman, Office Agency Directors la Cushman & Wakefield Echinox.

Globalworth Square oferă o poziționare geografică excelentă, cu acces ușor la transportul public și la zonele comerciale. Clădirea emblematică din portofoliul Globalworth dispune de sisteme de sănătate și siguranță de ultimă generație, inclusiv sisteme avansate de filtrare a aerului și dezinfecție cu lumină UV-C. Sistemul de răcire ecologic al clădirii este unic pentru o clădire de birouri de clasă A din România, asigurând un consum foarte scăzut de energie.

Combinând tehnologia inteligentă cu accente de design vintage, Globalworth Square a fost finalizată în 2021 și este cea mai bine clasată clădire BREEAM din România și a treia din lume cu certificatul verde Outstanding.

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală și de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piața CEE, prin pozițiile sale de lider atât în Polonia, cât și în România. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și active imobiliare din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Administrat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,2 miliarde, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, și închiriate unei game diversificate de peste 690 de corporații naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezent în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă București, Timișoara, Constanța, Pitești, Arad, Oradea și Târgu Mureș.