“Gara Herăstrău” este o clădire de birouri de clasa A, situată în partea de nord a Bucureștiului, pe strada cu același nume. Construcția a fost finalizată în anul 2016, fiind unul dintre cele 4 proiecte de referință deținute de Globalworth în efervescenta zonă Floreasca-Barbu Văcărescu din București: Gara Herăstrău este adiacentă clădirilor Green Court A și B (achiziționate de Globalworth în T2, respectiv T4 2015) și se află la numai 200 de metri distanță de Globalworth Tower.
Gara Herăstrău are o suprafață construită totală de 12,000 m.p. dispusă pe 12 etaje și beneficiază de vizibilitate foarte bună de pe strada Barbu Văcărescu, fiind, de asemenea, amplasată în mod convenabil lângă stațiile de metrou, tramvai și autobuz care deservesc zona.
“Angajamentul Globalworth de a investi în proprietăți de top, ce corespund celor mai înalte standarde de calitate a construcției, de protejare a mediului și de eficiență energetică, este validat încă o dată prin clădirea de birouri Gara Herăstrău, proiectul de clasă A construit de către Globalworth prin integrarea principiilor de dezvoltare sustenabilă, ceea ce a condus la obținerea certificatului BREEAM Excellent. Gara Herăstrău este a șaptea proprietate din portofoliul nostru care obține certificarea verde și suntem cu atât mai mândri cu cât acest proiect a fost dezvoltat de noi. La Globalworth, credem că cea mai bună modalitate prin care să oferim înapoi comunității locale, investitorilor, chiriașilor, partenerilor sau angajaților ce lucrează în clădirile noastre sau locuiesc în apropierea acestora, este prin construirea de proprietăți „verzi”, mai prietenoase cu mediul. În acest scop, obținerea unui certificat internațional precum BREEAM reprezintă cea mai bună dovadă a calității unei dezvoltări în piața de azi” – spune Dimitris Pergamalis, șeful departamentului de contrucții și dezvoltare din cadrul Globalworth Real Estate Investments.
În vederea certificării, echipa de consultanți a furnizat servicii de definire a strategiei de evaluare și certificare BREEAM, precum și asistență în vederea proiectării sustenabile (servicii de modelare termică și energetică, evaluări de tip Life Cycle Assessment & Costing, studii de fezabilitate privind utilizarea surselor de energie regenerabilă, servicii de ecologie, dar și soluții pentru îmbunătățirea acusticii și iluminatului proprietății).
„Sunt încântat că Globalworth ne-a ales ca partener în designul, dezvoltarea și management-ul sustenabil al proiectului Gara Herăstrău. Prin această decizie, Globalworth își menține poziția fruntașă pe piață, prin integrarea flerului în investiții cu viziunea de dezvoltare sustenabilă. Gara Herăstrău este o nouă clădire de top ce va oferi viitorilor chiriași certitudinea unui mediu calitativ, caracterizat prin design inovator, tehnologie de ultimă generație și un nivel superior al eficienței spațiului” – susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen România.
Gara Herăstrău a obținut calificativul Excellent conform regulilor de sustenabilitate BREEAM Europe 2009, clasându-se astfel în topul celor mai ”verzi” 10 clădiri din București.

“Certificările verzi au devenit o condiție obligatorie pentru dezvoltatorii profesioniști, pe măsură de piața a intrat într-o nouă fază a dezvoltării sustenabile. Unul dintre liderii de pe piață, Globalworth, setează noi standarde în ce privește clădirile de birouri și suntem bucuroși să fim parteneri pentru încă un astfel de proiect. Cu Gara Herăstrău, Colliers International a atins pragul de 585,000 mp  suprafață construită totală asistată în vederea certificării verzi, atât prin metoda LEED, cât și BREEAM” – spune Oana Stamatin, LEEP AP BD+C (Building Design and Construction), evaluator BREEAM in Use, Associate Director în cadrul departamentului Real Estate Management Services al Colliers International. (sursa: Globalworth)