Cele două clădiri cuprind 57.000 mp de spații de birouri clasa A în complexul din nordul orașului.

“Ca lider al pieței de birouri, unul dintre obiectivele noastre este să setăm noi standarde, pentru că ne dorim să le oferim partenerilor noștri spații de lucru unde afacerea lor să poată înflori și unde echipele lor să aibă cele mai bune rezultate. Iar unul dintre modurile prin care putem realiza acest obiectiv este prin a crea spații prietenoase cu mediul, ceea ce este esențial pentru bunăstarea oamenilor ce își petrec timpul în clădirile noastre, cât și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, certificarea BREEAM pe care am primit-o pentru Tower 1 și Tower 2 nu este doar o recunoaștere a standardelor înalte pe care clădirile noastre le au, ci și un pas către obiectivul nostru de a dezvolta un portofoliu mai ‚verde’”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Toate proprietatile de birouri din portofoliul Globalworth din Romania au certificare verde, majoritatea cu BREEAM 'Excellent' sau LEED 'Gold'. Mai mult, Globalworth Tower, una dintre clădirile dezvoltate de companie și finalizată în 2016, a fost prima clădire din România și regiunea mai largă a SEE care a primit cea mai mare acreditare verde disponibilă, respectiv LEED 'Platinum'.

Turnul 1 a fost finalizat în iulie 2017 și are o suprafață de 29.000 mp închiriate chiriașilor precum Amazon, Mindspace și Honeywell. Clădirea are douăsprezece etaje și două nivele subterane și oferă chiriașilor un mediu de lucru prietenos cu mediul, spații verzi, lumină naturală la fiecare etaj și o componentă diversificată de retail.

Cea de-a doua clădire din campusul Globalworth, Tower 2, a fost dezvoltată conform acelorași standarde ridicate și a fost livrată în aprilie 2018, oferind încă 28.000 de metri pătrați, închiriati companiilor precum Stefanini România, Mazars România, Chain IQ și P4Cards.

Ultima clădire de birouri este în prezent în construcție și va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 35.000 mp. (sursa: constructiv.ro)