Globalworth a finalizat in acest an preluarea tuturor proiectelor in care Papalekas detinea prin diverse firme participatii majoritare sau minoritare, transferul fiind realizat la valori mai mici decat cea de evaluare. Proiectele preluate au fost cladirile de birouri Tower Center International, din Piata Victoriei, BOB si BOC, din Pipera si complexul rezidential Upground Estates.

 

Fondul a inregistrat venituri in valoare de 3,5 milioane de euro, in conditiile in care in portofoliu detine si fostul centru comercial City Mall, in curs de transformare in spatii de birouri, precum si mai multe terenuri pentru dezvoltari de birouri si rezidentiale. Valoarea de piata a activelor detinute de Globalworth este de peste 490 de milioane de euro, din care 374 milioane de euro proiectele finalizate. Cel mai scump activ al fondului este cladirea de birouri BOC (evaluata la 139 milioane de euro). Creditele cumulate aferente tuturor acestor proiecte se situeaza la peste 240 de milioane de euro.

 

Globalworth a achizitionat in iunie, de la distribuitorul farmaceutic Farmexim, detinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc, pentru 14,3 milioane euro mai multe terenuri cu suprafata totala aproximativa de 30.000 de metri patrati in nordul Bucurestiului, pe care vrea sa dezvolte spatii de birouri si comerciale, printr-o investitie de 30 de milioane de euro finantata prin fonduri stranse de pe bursa de la Londra.

 

Terenul din zona de nord a Bucurestiului se afla pe lista investitiilor pe care compania Globalworth urmeaza sa le realizeze cu fondurile stranse recent de pe bursa londoneza. Lista cuprinde zece obiective de investitii, cladiri finalizate, terenuri si proiecte in dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pietei Presei Libere din Bucuresti, pentru care compania ar urma sa plateasca in total 129,5 milioane de euro. In plus, proiectele necesita investitii de peste 100 milioane de euro. Unele dintre proiecte au fost achizitionate, iar altele sunt in negocieri avansate, potrivit raportului companiei Globalworth, controlata de Papalekas.

 

Omul de afaceri a anuntat, la sfarsitul lunii aprilie, ca a strans 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani destinati investitiilor, inclusiv cumpararii cladirii de birouri UniCredit HQ din Bucuresti. Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, mai are in dezvoltare o cladire de birouri in zona Floreasca Barbu Vacarescu - Bucharest One. Omul de afaceri este in ultimii ani unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, unde este prezent de 15 ani. (sursa: wall-street.ro)