„Unul dintre cele două terenuri achiziţionate de companie este situat între clădirile Globalworth Plaza şi Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herăstrău. Cel de-al doilea teren este situat în vecinătatea complexului de clădiri de birouri Green Court, deţinut de Globalworth. Investiţia pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro şi se aşteaptă să permită dezvoltarea unui spaţiu comercial de aproximativ 40.000 mp, destinat în cea mai mare parte pentru birouri, sub rezerva aprobărilor relevante”, spun reprezentanţii Globalworth.

Fondul de investiţii în real estate Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, şi-a majorat valoarea portofoliului până la 1,04 mi­liarde de euro în prima jumătate a acestui an, după ce a finalizat achiziţia celei de-a treia clădiri din ansamblul Green Court Bucharest, din nordul Capitalei.

Astfel, Globalworth deţine acum peste 15 proprietăţi generatoare de venituri numai în România şi este cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală.

Globalworth a finalizat anul acesta achiziţia celui de-al treilea imobil din complexul Green Court, ridicat de constructorul suedez Skanska.

Suedezii au dezvoltat pe piaţa locală ansamblul Green Court, format din trei clădiri de birouri. Toate au fost vândute către fondul de investiţii Globalworth. Ultima, cu o suprafaţă de 16.300 mp închiriabili, a fost vândută la sfârşitul lunii iunie, pentru 38 de milioane de euro, având printre chiriaşi companiile General Motors, Orange, Capgemini şi ABB. Al doilea imobil (18.600 mp) a fost cumpărat în decembrie 2015 cu 47 de milioane de euro, iar primul - în iunie 2015, cu 42 de milioane de euro (19.500 mp).

În total, proiectul Green Court Bucharest a fost vândut pentru 127 de milioane de euro.

Principalele active ale Globalworth în prezent sunt Globalworth Campus, Globalworth Tower, Timişoara Airport Park, Green Court, Gara Herăstrău. (sursa:zf.ro)