”Operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza nu va modifica substanțial structura pieței declarate, deoarece suprapunerile pe orizontală între activitățile societății achiziționate și societățile din grupul noului acționar sunt minore”, se arată în decizia Consiliului Concurenței.

 

Tranzacția a fost încheiată la sfârșitul lunii august, dar nu a fost anunțată oficial. Profit.ro a scris la începutul lunii septembrie că GLL Real Estate Partners, proprietarul clădirii de birouri Charles de Gaulle Plaza din București, revine pe piața românească după aproape 10 ani prin două achiziții cu o valoare totală de circa 120 de milioane de euro - Floreasca Park și Victoria Center.

 

GLL a fost reprezentată în tranzacții de firma de consultanță imobiliară JLL. Pe de altă parte, Colliers a fost consultant pentru Portland Trust. Tranzacția Floreasca Park reprezintă un record pe piața de birouri post-criză.

 

GLL Real Estate Partners este deținut în proporție de 19% de grupul de asigurări Generali și administrează active de peste 5 miliarde de euro la nivel international.

 

Pe piața locală, activitatea fondului a fost destul de limitată după anul 2006, când a preluat clădirea Charlles de Gaulle Plaza. (sursa: profit.ro)