YUNITY Park, dezvoltat ca un campus în extensia biroului ce oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului modern de viață, este proiectat astfel încât să contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a mediului înconjurător, cât și la creșterea calității vieții întregii comunități Genesis Property.

Toate cele șapte clădiri din YUNITY Park sunt deja încadrate în clasa A de eficiență energetică. Alături de investițiile în eficiența energetică a clădirilor și în cele 1,080 de panouri fotovoltaice instalate pe 4,000 mp ale acoperișurilor acestora, ansamblul ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB, pas esențial ca, până în 2030, toate clădirile din portofoliul companiei să devină clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB).

„Fondul de clădiri este cel mai mare consumator unic de energie din Europa, cu aproape 40% din consumul de energie al UE și 36% din emisiile sale de carbon. Astfel, reducerea emisiilor de carbon din clădiri este esențială pentru realizarea celor două obiective majore ale UE incluse în Acordul Ecologic European: reducerea cu 55% a emisiilor de gaze până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050”, declară Ioan Bejan, Sustainability Manager, Genesis Property.


Toate clădirile din portofoliul Genesis Property au fost certificate Breeam Very Good încă din 2013 și sunt în procedură avansată de obținere a certificării Breeam Outstanding.

 

„Suntem încântați că toate cele șapte clădiri din YUNITY Park vor avea IMMUNE Building Standard™ – Rezilient, 5 stele din 5. Este un pas major în misiunea noastră de a crea spații interioare sănătoase, atât pentru proprii angajați, cât și pentru cei ai clienților noștri. Reușim să demonstrăm că IMMUNE™ este o opțiune inovatoare, esențială pentru orice organizație care pune în prim plan oamenii și este pregătită pentru provocările viitorului”, mai adaugă Ioan Bejan, Sustainability Manager.

IMMUNE Building Standard™ vizează o investiție în sistemul Healthy by Design, care are ca scop implementarea de reguli operaționale și de sănătate în mediul construit, cu impact pozitiv asupra sănătății, siguranței, confortului și calității vieții oamenilor la locul de muncă.


În noiembrie 2021, Genesis Property a devenit prima companie imobiliară din țară care a decis să se alăture comunității selecte care susține cele 10 Principii ale UN Global Compact (UNGC).

Recent, Genesis Property a transmis către UNGC prima ediție a raportului de evoluție, “Communication On Progress”, care descrie acțiunile desfășurate și rezultatele obținute în cursul anului precedent în demersurile de îmbunătățire a condițiilor de viață și de lucru ale angajaților proprii, ale angajaților clienților și partenerilor și ale întregii comunități.

UNGC este un apel global, voluntar, adresat companiilor din întreaga lume de a-și alinia strategiile de afaceri și acțiunile cu principiile universale privind drepturile omului, munca, protecția mediului înconjurător și combaterea corupției.