Best Office Buildings este un concept 100% marca Forbes România și a înregistrat un succes deosebit, încă de la prima ediție, ce a avut loc în anul 2015. Gala de premiere a fost gândită ca un eveniment de înaltă ținută, dar și cu scopul de a veni în completarea ediției print, cu același nume, lansată de Forbes România în luna martie.
Astfel, în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings sunt premiate, în fiecare an, companiile cu reușite sau mișcări notabile în segmentul de piață ce cuprinde zona office.

Forbes Best Office Buildings a debutat cu un panel de discuţie având ca subiect principal dezvoltarea imobiliară în piața de birouri și tendințele anului 2019 moderat de redactorul-șef al revistei Forbes România, Ionuț Bonoiu, și la care au participat Anca Damour, Director Imobiliare și Corporate Affairs Carrefour România, Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz, Oana Bădărău, Partener PeliFilip, Emma Toma, Leasing Manager Office Division AFI Europe România și Raul Doicescu, Proprietar Bog’Art.

Câștigătorii ediției 2019 a Galei Forbes Best Office Buildings sunt:


Cea mai mare tranzacție pe piața de spații – Forte Partners
Cel mai activ constructor de spații office din România – Bog’Art
Cel mai mare proprietar de clădiri office – Globalworth
Cel mai de succes broker de pe segmentul office – Horațiu Florescu
Cea mai activă casă de avocatură – PeliFilip
Cea mai mare clădire de birouri – Iulius Group
Cel mai important portofoliu pentru o companie locală – Genesis Property 
Premiul special Forbes pentru strategie – Immofinanz
Premiul special Forbes pentru dinamism – One United Properties
Premiul special Forbes pentru servicii integrate în real estate – CBRE
Premiul special Forbes pentru viziune – AFI Europe România


Întrucât Forbes România crede în mentorat și în încurajarea tinerei generații în a inova, a dezvolta și a revoluționa în domeniile de business de pretutindeni, pentru al treilea an consecutiv în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings am organizat un concurs prin care i-am invitat pe studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu să expună și să prezinte proiectele speciale de spații office. Juriul a fost format din doamnele profesoare Conferențiar Dr. Arhitect Magda Stănculescu și Lector Dr. Arhitect Mihaela Staicu de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, precum și doi reprezentanți ai firmei X Architecture & Engineering. Finaliștii acestui concurs au fost: echipa Adelina Țoncu și Alexandru Popa, echipa Alexandru Brătescu și Laura Diana Rizea și Mihai Pandele. Proiectul câștigător realizat de Adelina Țoncu și Alexandru Popa a fost premiat cu un program de internship oferit de compania One United Properties în cadrul firmei de arhitectură X Architecture & Engineering.

Pe parcursul serii, invitaţii s-au bucurat de concertul trupei We Singing Colors și de o discuție a binecunoscutei regizoare Chris Simion despre un proiect dedicat antreprenoriatului în teatru.

În ediția de martie a revistei Forbes România puteți descoperi un dosar complet dedicat segmentului office de pe piața românească, Topul Forbes Best Office Hubs, Ediția 2019. Acesta analizează evoluția principalelor zone din România în care sunt dezvoltate clădiri de birouri moderne. Pentru realizarea topului criteriile utilizate au fost: rata de neocupare, stocul existent, livrările anunțate pentru 2019, structura cererii din 2018 și ponderea clădirilor verzi în stocul total din fiecare zonă analizată. Datele statistice necesare au fost furnizate de companiile de consultanță imobiliară Knight Frank România, JLL România, Cushman & Wakefield Wchinox, Colliers International România și CBRE. 

Mulțumim partenerilor noștri: partenerilor strategici BMW România, Carrefour, Cellini; Cafeaua Oficială Nespresso; partenerilor Gold Anchor Grup, Immofinanz, PeliFilip, Bog’Art; partenerului tehnic Eventix; partenerilor Genesis Property, One United Properties, X Architecture & Engineering, Chilli Ideas, Profructta, Vin Magazin, Casa de Vinuri Cotnari, Sweet Concept, Today Advertising, Casa de flori, Rembrandt Art Centre, Editura Litera, 5 O’Clock Tea și partenerului media birouinfo.ro.


Despre Forbes România
Forbes România este cea mai vândută publicație de business din România și este editată de compania BP Publishing Media, recunoscută de către Forbes Media ca fiind cea mai dinamică și creativă franciză a Forbes la nivel mondial. În această perioadă, brandul Forbes s-a dezvoltat accelerat pe piața românească, fiind reprezentat prin intermediilor publicațiilor lunare Forbes România și Forbes Life România, al revistei trimestriale de lux și atitudine Up by Forbes România, precum și al proiectelor speciale Forbes Kids sau Forbes 500. Acestor ediții tipărite li se adaugă proiecte speciale în zona digitală și peste 20 de evenimente anual, de la formate de business și până la gale, petreceri sau evenimente «on-demand» sau private, care acoperă cele mai variate categorii de public din zona premium de pe piața românească.

Pentru mai multe detalii vizitați www.forbes.ro. 
Vizitați Forbes pe Facebook http://www.facebook.com/forbesromania
#ForbesBestOfficeBuildings
#ForbesRomania

(Sursa: Forbes Romania)