Anul acesta zonele consacrate în care au fost dezvoltate clădiri de birouri în Capitală intră în competiție directă cu hub-urile office din orașele secundare precum Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Conceptul Best Office Buildings este un concept 100% marca Forbes România și a înregistrat un succes deosebit, încă de la prima ediție, ce a avut loc în anul 2015. 

Gala de premiere a fost gândită ca un eveniment de înaltă ținută, dar și cu scopul de a veni în completarea ediției print, cu acelasi nume, lansată de Forbes România.

Varianta print — Best Office Buildings — este o ediție dedicată segmentului office românesc și cuprinde o ierarhie a principalelor hub-uri de clădiri de birouri, realizată pe baza a cinci criterii: stoc, grad de ocupare, structura cererii, livrări și caracteristici verzi.

Astfel, în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings sunt premiate, în fiecare an, companiile cu reușite sau mișcări notabile în segmentul de piață ce cuprinde zona office.

Câștigătorii ediției 2017 a Galei Forbes Best Office Buildings sunt:

- Cel mai mare proprietar de clădiri office – Globalworth

- Cel mai activ fond de investiții în piețele secundare - New Europe Property Investments

- Premiul special pentru dezvoltare continuă - Luxoft România

- Premiul special pentru viziune în dezvoltarea verde – Siemens

- Cel mai activ fond de investiții – Globalworth

- Cel mai verde proiect din piețele secundare - ”The Office”, Cluj-Napoca

- Cel mai activ dezvoltator – Atenor

- Cel mai spectaculos rebranding – Immofinanz

- Cel mai inovator proiect în piețele secundare - United Business Center Iași

- Cel mai curajos dezvoltator din piețele secundare - Werk Property Group

- Premiu special pentru reconversia în spații office – Anchor Group

- Premiul de excelență în construcții de spații office – Bog’Art

- Cel mai activ constructor – Octagon

- Cel mai activ broker de pe segmentul office - Horațiu Florescu

Din dorința de a încuraja tânăra generație de arhitecți, mentoratul și inovația, această ediție a Galei Forbes Best Office Buildings a marcat un episod pilot în susținerea proiectelor tinerilor studenți la arhitectură printr-o expoziție de machete. Expoziția a culminat cu votul publicului, al redacției Forbes și al doamnelor profesoare Conf.Dr.Arh. Magda Stănculescu și Lect.Dr.Arh. Mihaela Staicu de la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, în urma căruia patru proiecte au fost considerate câștigătoare și premiate cu câte o apariție în revista Forbes.

Pe parcursul serii, invitaţii s-au bucurat de momente artistice oferite de trupa de jazz a capella Blue Noise.

Partenerii acestui eveniment au fost: BMW, partener strategic, Genesis Development, partener platinum, Philips Lighting, Vox Technology Park și Nemo Express, în calitate de parteneri gold, Anchor Group, COS – Corporate Office Solutions, Immofinanz și iSTYLE PRO, parteneri silver și Praktiker în calitate de partener. 

Totodată, evenimentul s-a bucurat de sprijinul Imperioso pentru aranjamentele florale, La Fântâna pentru apă și cafea, Profructta pentru soft drinks și vin și șampanie Jidvei.

Partenerii media ai evenimentului au fost: BirouInfo, MagicFM și revista Cariere.

Fotografiile de la Gala Forbes Best Office Buildings 2017 pot fi văzute în albumul foto de pe pagina de Facebook Forbes România și în următorul număr al revistei. (sursa: Forbes Romania)