"Am infiintat o firma, Real-Sol, impreuna cu mai multi prieteni, printre care si fosti angajati din GTC, cum este Stefan Cremene. Vrem sa facem cu aceasta firma ceea ce am facut si pentru GTC, dezvoltam proiecte imobiliare pentru noi, dar si pentru alti investitori. Primul proiect pe care il vom dezvolta va fi in Bucuresti, o cladire de birouri pentru care negociem deja achizitia terenului", a declarat Galon.

Acest proiect va fi prima investitie a noii firme, sustinuta inclusiv cu fonduri proprii. Pe langa proiectele proprii, Galon intentioneaza sa asigure servicii pentru investitorii care vor sa realizeze proiecte imobiliare, de birouri sau de retail, in Bucuresti. Firma se ocupa de identificarea locatiei, achizitia terenului, finantare, precum si alte servicii necesare dezvoltarii unui proiect imobiliar.

Galon, unul dintre cei mai experimentati dezvoltatori imobiliari de pe piata locala, a plecat de la conducerea companiei GTC Romania dupa 15 ani. Sub conducerea sa, compania a realizat proiecte de birouri, comerciale si rezidentiale evaluate la circa 400-500 de milioane de euro.

Fostul sef al GTC spune ca plecarea sa de la conducerea companiei a avut loc ca urmare a schimbarii actionariatului grupului din care face parte GTC. "Odata cu schimbarea actionariatului s-a schimbat si strategia pe care grupul o are pentru piata locala. Compania nu se va mai axa atat de mult pe dezvoltare, iar dezvoltarea este ceea ce stiu sa fac eu cel mai bine, asa ca nu-mi mai gaseam locul in GTC", a aratat Galon, potrivit Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, grupul israelian Kardan, cel mai important actionar al GTC, a vandut 27,75% din actiunile companiei catre Lone Star Funds, un puternic fond de private equity american, intr-o tranzactie de 160 de milioane de euro. GTC a dezvoltat in Bucuresti cladirile de birouri Europe House si America House din Piata Victoriei, vandute pentru aproape 150 de milioane de euro, si mai detine, impreuna cu grupul elen Bluehouse, turnurile City Gate, evaluate la circa 170 milioane de euro.

Totodata, compania a dezvoltat pe piata locala si peste 1.000 de apartamente in ansamblurile rezidentiale Rose Garden din Colentina si FeliCity din Baneasa si patru centre comerciale sub brandul Galleria la Suceava, Buzau, Piatra-Neamt si Arad. Proiectul din Suceava a fost inchis si vandut unui investitor local ca urmare a vanzarilor slabe si a gradului scazut de inchiriere.

 

Pe langa acestea, GTC intentiona sa mai dezvolte un turn de birouri in Piata Presei impreuna un omul de afaceri George Copos, investitie care insa este inca incerta avand in vedere ca omul de afaceri este la inchisoare. (Sursa: wall-street.ro)