Potrivit acordului încheiat, SPDI va achita proprietăţile prin acordarea a 18 milioane de acţiuni vânzătorilor activelor, se arată în comunicatul făcut de companie.

 

În urma tranzacţiei, venitul operaţional netal companiei va depăşi 8 milioane de euro.

 

Astfel, a fost achiziţionat o cotă parte de 24,35% din Delea Nuova, o clădire de birouri Clasa A din Bucureşti şi un mic portofoliu de clădiri rezidenţiale noi generatoare de venituri prin închiriere.

Clădirea Delea Nuova este închiriată în cea mai mare parte de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Clădirea produce un venit operaţional net de 1,9 milioane euro şi are o suprafaţă închiriabilă de 10.280 mp, dispuşi pe zece etaje.

Locuinţele achiziţionate de companie sunt amplasate în principal în zona lacului Griviţa din Bucureşti, iar în Bulgaria pe versanţii muntelui Boyana din sudul Sofiei.

 

De altfel, compania a vândut opt unităţi rezidenţiale în România în primul semestru 2015, generând un venit de 414.000 euro. Suma a fost utilizată pentru reducerea datoriei la nivel de proiect şi pentru acoperirea unor cheltuieli operaţionale. În plus, au fost încheiate noi contracte de închiriere, care vor aduce venitul anul generat prin închirierea portofoliului rezidenţial la 200.000 euro.

 

Lambros Anagnostopoulos, director executiv SPDI, a precizat: “Între timp, având în vedere creşterea susţinută a PIB-ului în România, creşterea valorii clădirilor de birouri şi faptului că cererea de proprietăţi rezidenţiale din Bucureşti depăşeşte cu mult oferta, ne aşteptăm ca activele nou achiziţionate să contribuie substanţial la creşterea continuă a valorii portofoliului companiei, generând totodată venituri pentru acţionarii noştri.” (Sursa: arenaconstruct.ro)