"La această clădire s-a lucrat șase ani, patru ani pentru consolidare și doi pentru modernizare. (...) Îmi doresc foarte mult să ne întoarcem aici. (...) Mi s-a garantat de către constructori că lucrarea va fi finalizată pe 31 august, iar în septembrie se poate aduce mobila, se face recepția simultan cu procesul de aducere a mobilierului și cel mai târziu probabil în octombrie atât Consiliul General, cât și funcționarii și primarul general să lucreze în această clădire istorică. (...) 280.000 de euro chiria pe lună este o suma importantă și nu intenționez să prelungesc acest contract de chirie, voi solicita consilierilor generali să fie de acord ca în timpul cel mai scurt să ne mutăm să lucrăm în acest spațiu, mai ales că este un loc adecvat pentru o Primărie Generală. (...) În decembrie se va finaliza și parcarea", a spus Firea, care a vizitat sediul Primăriei Municipiului București pentru a constata stadiul lucrărilor de renovare și consolidare.

 

Potrivit acesteia, din septembrie s-ar putea lucra în sediul de pe bd. Regina Elisabeta.

 

"Acum sunt primar general ales, nu am acces la aceste documente săptămâna aceasta (...) ceea ce știu eu din informații transmise de anumiți angajați ai Primăriei — că este un contract de chirie ce a fost semnat acum 6 ani, nu s-au mai plătit ultimele chirii, cam de cinci luni, s-a schimbat proprietarul, nu mai este firma grecească ce a avut inițial în proprietate acel imobil, imobilul este preluat de banca la care avea un credit acea societate, nu cred că ne putem permite să cumpărăm acel imobil și nu cred, din câte am înțeles, că există posibilitatea ca banii plătiți pe chirie până acum să fie considerați avans pentru plata acelei proprietăți, pentru că acest lucru nu îl dorește banca", a explicat Firea.

 

Gabriela Firea a afirmat că, dacă Primăria ar deveni proprietara clădirii de pe Splaiul Independenței, aceasta ar trebui să nu fie sediul PMB.

 

"Și dacă Primăria Generală, Consiliul General vor deveni proprietarii acelei clădiri, ea poate fi întrebuințată în alte scopuri. (...) Vreau să văd contractul, dacă într-adevăr se prevede posibilitatea ca după un număr de ani în care Primăria Generală a achitat chiria să devină și proprietar", a declarat Firea.

 

Ea a spus că i s-a părut cam mare biroul primarului general și că din acesta nu vor lipsi o icoană, câteva fotografii ale copiilor săi și biblia. "Pentru toate lucrările viitoare eu am propus (...) și vreau să mă țin de cuvânt — toți cei care își asumă lucrări publice trebuie să accepte în contracte penalități foarte mari în cazul în care doresc prelungirea acelor termene de finalizare", a adăugat Firea.

La rândul său, managerul de proiect din partea firmei de consultanță, Dragoș Mocanu, a menționat că lucrările de modernizare a sediului PMB sunt finalizate în proporție de 85%. (sursa: AGERPRES)

 

Michele Nusco: Preferăm să investim în proiecte imobiliare în loc să ţinem banii în bancă, unde primim dobândă negativă

Michele Nusco, CEO şi unul dintre acţionarii grupului italian Nusco, spune că în această perioadă, în care băncile oferă do­bândă aproape zero sau chiar negativă, fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi în proiecte care aduc valoare adăugată.

 

„Noi finanţăm cu fonduri proprii proiectele dezvoltate, nu suntem stresaţi de bancă. Astfel avem profit mai mare şi nu există presiune financiară. Acum dobânzile sunt aproape negative şi de aceea mai bine investeşti banii în proiecte“, a spus Michele Nusco.

 

Grupul italian a finalizat săptămâna trecută ansamblul rezidenţial Premio Exclusive City Center, amplasat în zona Batiştei şi cartierului Armenească. Din acesta, jumătate din apartamente au fost deja vândute, iar până la finalul anului se aşteaptă ca proiectul să fie vândut integral. (sursa: zf.ro)