„Apelarea la serviciile unui expert imobiliar ofera numeroase avantaje. Brokerul imobiliar trebuie sa cunoasca caracteristicile pietei si ale zonelor cu caracter comercial pentru a putea oferi o opinie referitor la potentialul care il ofera locatia respectiva, dar si despre activitatile comerciale care se preteaza cel mai bine. In felul acesta, procesul de cautare care il parcurge clientul este simplificat, este consiliat in privinta conditiilor contractuale si astfel nu mai risca sa aleaga o locatie necorespunzatoare si sa plateasca o chirie nejustificat de mare”, considera  Ripeanu Bogdan, de la Romtor Real Estate.

 

 Brokerul imobiliar informeaza de asemenea clientul si in privinta eventualelor restrictii impuse de autoritati, in functie de tipul de activitate cautat.

 

De asemenea, bazandu-se pe cunostintele sale despre piata el poate face estimari privind evolutia afacerii. „Un grup de investitori, de nationalitate chineza, erau in cautarea unui spatiu comercial, cu o suprafata cuprinsa intre 500 si 1.000 mp, cu o bucatarie generoasa, deschisa, tipica bucatariei asiatice, care sa detina acordurile si avizele necesare, si, nu in ultimul rand, sa fie situat intr-o zona care sa beneficieze de un intens tranzit pietonal, dar si locuri de parcare. Solicitarea clientilor, desi simpla la prima vedere, a fost una extrem de dificila prin prisma dimensiunii mari a spatiului, care sa fie pretabil si pentru activitatea de alimentatie publica. Portofoliul ne-a permis ca doar dupa doua vizionari, sa gasim spatiul ideal, unde a fost deschis cel mai mare restaurant asiatic in regim 'all you can eat' din Romania, activitatea sa desfasurandu-se pe trei nivele cu o suprafata totala de 1.378 mp. O data gasita locatia, o alta dificultate intampinata a fost negocierea ofertei financiare, avand in vedere faptul ca era un contract ce urma sa se desfasoare pe o perioada de 15 ani. A trebuit sa cream beneficii pentru ambele parti, chiriasii sa aiba un start-up bun, iar proprietarii sa beneficieze de avantaje pe termen lung”, explica  Ripeanu. (Sursa: ordiineazilei.ro)