„Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum şi scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei”, spun oficialii companiei.

 

Fondul de investiţii a achi­zi­ţionat reţeaua Profi cu circa 60 de magazine la finalul lui 2009 în schimbul sumei de 66 mil. euro. La momentul preluării, fondul de investiţii anunţa intenţia de a dubla numărul de magazine în 3-4 ani. Investiţiile planificate în extin­dere erau estimate de ZF la 45-50 mil. euro.

 

Astăzi, la mai bine de şase ani distanţă, numărul de magazine a crescut de peste şase ori. Achiziţia Profi a repre­zentat revenirea în retailul alimentar a fondului de investiţii după ce în 2007 vânduse reţeaua de 21 de magazine Artima către Carrefour. (sursa: zf.ro)