Licitaţia de ieri pentru vânzarea unui pachet de 35% din acţiunile societăţii ce administrează hotelul de cinci stele Marriott din Bucureşti, şi a unei creanţe de circa 35 de milioane de euro asupra aceleiaşi societăţi, a fost un eşec.

Deşi licitaţia a pornit de la 12 milioane de euro, un preţ cu 50% mai scăzut ca precedenta sesiune de licitaţii de săptămâna trecută, nu s-a prezentat nicun potenţial investitor.

Organizatorul licitaţiei este lichidatorul judiciar VF Insolvenţă SPRL, iar activele vândute aparţin falimentarei ONT Carpaţi. Preţul caietului de sarcini este de 5.000 de lei, iar garanţia de participare este de 2 milioane de euro. Alături de participaţia la Marriott, se mai scoate la licitaţie şi hotelul de patru stele New Montana din Sinaia la un preţ de pornire de 9 milioane de euro .

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi, şi proprietar cu 93% din acţiuni, este Bank of Cyprus prin vehiculul Gosman Properties. Instituţia bancară va fi primul beneficiar din vânzarea celor două active ale ONT Carpaţi. Fosta companie de turism a statului a intrat în faliment în luna decembrie a anului trecut. Societatea Companiilor Hoteliere Grand este deţinută în proporţie de 65% de compania austriacă de construcţii STRABAG, sub licenţă JW Marriott. (sursa: economica.net)