Compania Impact a dezvoltat în 25 de ani de activitate 16 ansambluri rezidențiale în București și la nivel național, însumând peste 330.000 de metri pătrați construiți și 3.500 de unități livrate, scrie News.ro.

Cel mai important proiect este Greenfield din Băneasa, demarat în 2007, unde au fost construite 1.600 de locuințe. Până în 2017 vor mai fi construite înca 888 de apartamente, etapă care presupune o investiție de 44 de milioane de euro.

Proiectul va fi finalizat în 2023, moment în care se estimează că Greenfield va ajunge la 6.000 de locuințe.

Pe lângă Greenfield, dezvoltatorul vrea să mai demareze încă patru proiecte în Capitală în următorii cinci ani.

 “Vrem să cumpărăm terenuri. Vrem să avem în desfășurare cinci proiecte în București în câțiva ani. Deocamdată avem trei terenuri și urmează să mai cumpărăm încă două”, a declarat directorul general Impact Developer & Contractor, Batosz Puzdrowski, într-o conferință de presă.

Momentan, compania are în plan dezvoltarea unui proiect rezidențial în Ghencea (pe o suprafață de 25,9 hectare) și Barbu Văcărescu (2,6 hectare), urmând ca anul viitor să fie demarat cel puțin unul dintre aceste proiecte.

Potrivit cifrelor prezentate, în Barbu Văcărescu se estimează a fi contruite 588 de apartamente, iar în Ghencea 2.434 de locuințe. Toate aceste unități locative cumulate cu noua etapă din Greendfield, unde se vor construite 888 de apartamente, înseamnă circa 4.000 de locuințe.

Șeful Impact a precizat că terenurile pe care le caută trebuie să fie de dimensiuni mai mici pentru că vrea să fie poziționate în oraș. În ceea ce privește prețurile, acesta a spus că proprietarii cer între 300 și 1.000 de euro.

Legat de evoluția pieței imobiliare, șeful Impact a spus că se așteaptă ca prețurile să crească în următorii 5 ani, dar vrea ca afacerile Impact să crească mai mult decât piața și să ajungă la o cotă de piață de 10%, față de 5% cât are în prezent dezvoltatorul imobiliar.

Anul trecut, Impact a înregistrat o cifră de afaceri de 13,8 milioane de euro și un profit operațional de 3,1 milioane de euro, în creștere față de 2014, când compania avea un rulaj de 26,4 milioane de euro. (sursa: profit.ro)