Deutsche Bank a investit 10 milioane de euro în noul centru de tehnologie la Bucureşti, inaugurat joi în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Pentru centrul DB Global Technology, banca germană a accesat schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi va beneficia de o finanţare din partea statului român de 15,6 milioane euro, a precizat ministrul Liviu Voinea.

 

Centrul de tehnologie va dezvolta software de cel mai înalt nivel pentru operațiunile globale ale băncii și va reprezenta o platformă pentru ingineri software cu nivel înalt de pregătire. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numărul angajaților este estimat să ajungă la 200 până la finalul anului.

 

„În calitate de partener tradițional al României, Deutsche Bank își consolidează angajamentul pe termen lung față de țara noastră prin inaugurarea unui centru de tehnologie la București. DB Global Technology va dezvolta soluții tehnologice avansate pentru numeroase activități ale Deutsche Bank, fapt ce ilustrează potențialul enorm al sectorului local de IT&C”, a declarat Mihai Ionescu, Reprezentantul Deutsche Bank în România.

 

„Alegerea Bucureștiului ca locație pentru centrul de tehnologie al Deutsche Bank reprezintă o recunoaștere a resurselor semnificative de talent de care dispune țara noastră. Sunt încrezător că DBGT va deveni un punct de referință pentru persoanele talentate care își doresc o carieră de excepție în IT&C, atât la nivel local, cât și internațional”, a spus Marian V. Popa, Manager al DBGT.

 

Deutsche Bank contribuie, de asemenea, la dezvoltarea domeniului artei din România în calitate de partener principal al Art Safari, primul pavilion profesional și public de artă ce va avea loc la București, în perioada 22-25 mai, în piața George Enescu (Piața Palatului Regal).

 

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998 și oferă produse și soluții personalizate pentru clienții băncii corporative și ai băncii de investiții, servicii de tranzacții bancare pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de private banking pentru clienții persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, câștigând în mod repetat distincția de „cea mai importantă bancă” în Europa Centrală și de Est. Deutsche Bank este un partener tradițional al autorităților române și a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzacții financiare din România (în sectoarele energetic, de transport și al locuințelor sociale). Deutsche Bank a fost recent Lead Manager al emisiunilor de obligațiuni ale României, în septembrie și octombrie 2013. (sursa: incomemagazine.ro)