Estimarea ține cont de chiria, taxele de serviciu, costurile operaționale și costurile pentru amenajarea și dotarea birourilor pe o perioadă de cinci ani, ceea ce reprezintă perioada medie pentru un contract de închiriere pe piața de birouri din București. Rezultatul este, de asemenea, influențat de densitatea în birouri.

Companiile oferă între 8 și 12 mp de spațiu de birouri pentru fiecare angajat, care include și spațiile comune, precum sălile de conferințe, bucătăria și recepția.

Costurile de închiriere sunt cele mai mari, variind între 8 și 17,5 EUR pe m2 pe lună, urmate de costurile de amenajare și dotare a biroului, care se situează între 300 EUR și 750 EUR pe mp sau lunar între 5 și 12,5 EUR pe metru patrat pentru contracte de peste 5 ani.

Costurile de birouri pe angajat sunt mai mici în sudul și estul Bucureștiului, precum și în Pipera Nord, la aproximativ 175-180 EUR / lună, și pot ajunge la peste 500 EUR / lună în cartierul Central Business District, care include Victoriei, Aviatorilor, zona Charles de Gaulle. (sursa: constructiv.ro)