Vânzătorul a obținut un randament investițional de sub 7%, o premieră pentru piața imobiliară post criză, potrivit informațiilor Profit.ro. 

Investitorul a fost consiliat de Savills cu privire la prima sa investiție în țară, iar dezvoltatorul a fost asistat de Crosspoint Real Estate.
Day Tower este o clădire de birouri nouă, de clasă A, situate aproape de centrul istoric al orașului. Clădirea găzduiește în baza unui acord pe termen lung sediul Enel în România.

„Aceasta este prima investiție a clientului nostru în București, prevăzută a fi una dintre primele zece piețe europene cu cea mai rapidă dezvoltare pentru următorii cinci ani. Aceasta urmează o tendință de creștere a capitalului internațional la care am asistat, care vizează randamentele “prime” disponibile pe piețele din Europa Centrala si de Est", spune Chris Gillum, Head of Offices, Regional Investment Advisory EMEA la Savills.

„Această tranzacție marchează intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare pentru piața de investiții din România. Tranzacția va spori și mai mult încrederea altor investitori și dezvoltatori în fundamentele pozitive din București”, subliniază Codrin Matei, Managing Partner at Crosspoint Real Estate. (sursa: profit.ro)