Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele nouă luni din acest an, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 10,5%, față de perioada similară a anului trecut, iar lunar - septembrie față de august - volumul s-a majorat cu 0,7%.

 

"Pe elemente de structură (serie brută - n. r.) au avut loc creșteri în primele nouă luni la lucrările de reparații capitale cu 15,9%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 13,2% și la lucrările de construcții noi cu 7,6%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 15,6% și la clădirile nerezidențiale cu 5,2%. Clădirile rezidențiale au scăzut cu 0,2%", se precizează în comunicatul INS.

 

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 10,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri astfel: lucrările de reparații capitale cu 17,5%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 10,5% și la lucrările de construcții noi cu 9%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 8,6%, clădirile rezidențiale cu 6,7% și la construcțiile inginerești cu 6,4%.

 

În luna septembrie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,7%, respectiv cu 0,7%.

 

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,4%, respectiv cu 4%.

 

Potrivit datelor INS, creșterea pe serie brută cu 13,7% a volumului lucrărilor de construcții în septembrie față de august este evidențiată astfel: lucrările de construcții noi cu 16,7%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 13,2% și la lucrările de reparații capitale cu 1,6%. Pe obiecte de construcții au crescut clădirile nerezidențiale cu 20,6%, clădirile rezidențiale cu 15,8% și construcțiile inginerești cu 10,3%.

 

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-a înregistrat pe total o creștere cu 0,7%, evidențiată la lucrările de construcții noi cu 4,2%. Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 1,8%, respectiv cu 0,4%. Pe obiecte de construcții clădirile nerezidențiale au crescut cu 7,3%, iar scăderi au avut loc la clădirile rezidențiale și la construcțiile inginerești cu 6,2%, respectiv cu 0,9%.

 

Potrivit datelor INS, în septembrie 2015 comparativ cu septembrie 2014, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută cu 4,4%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 17,8%, respectiv cu 12,6%. Lucrările de construcții noi au scăzut cu 0,5%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 19,1%. La clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale s-au înregistrat scăderi cu 12,2%, respectiv cu 11,1%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 4,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 20,7%, respectiv cu 11,3%. Lucrările de construcții noi au scăzut cu 1,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 14,0%. Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au scăzut cu 9,7%, respectiv cu 8,1%. (sursa: profit.ro)